Regen en een petje
15 december 2024 - Santa Cruz de Tenerife, Spanje
Zondag 15 december
Vanmorgen uitgeslapen (tot 7 uur hahaha, maar Corné heeft er half 9 van gemaakt) en daarna lekker kalm aan gedaan. Gisteravond tijdens het laatste stuk van onze wandeling begon het aan de horizon te onweren en de hele avond hebben we het zien weerlichten. ’s Nachts heeft het geregend.
Als soort van alternatieve kerkdienst hebben we het eerste deel van ‘The Chosen’ gekeken. Aanradertje.
Het is nog steeds volledig bewolkt en ik vraag Corné of hij niet ergens een stadswandeling kan vinden. Zoiets hebben we ooit in Leiden gedaan en het was hartstikke leuk om door de stad te lopen en op allerlei plekken iets interessants te zien/lezen. Lijkt me leuk om er even op uit te gaan want de hele dag binnen zitten is ook niks. Hij tovert een wandeling door Santa Cruz, de hoofdstad van Tenerife uit zijn mouw, we stappen in de auto en in het kader van mijn angsten overwinnen besluit ik dat ik wil rijden. Ik weet wel dat ik goed kan autorijden maar er is een of andere drempel om dan in een huurauto in het buitenland te rijden. Super korte opritten, onbekende wegen, dat soort dingen. Na 20 minuten ben ik het al wel weer zat, want het gaat uiteraard prima en dan is het nog 70 km snelweg. Boring! Corné biedt aan te ruilen van plek maar dat wil ik niet, juist straks in Santa Cruz wil ik m’n ding doen. Ook dat gaat prima. Op straat is geen parkeerplek te vinden maar uiteindelijk vinden we een parkeergarage. Ik heb m’n punt bewezen aan mezelf, Corné mag terugrijden want dan doen we allebei wat we leuk vinden ;-)
Het eerste deel gaat bovenlangs een droge, maar prachtig begroeide rivierbedding. We zien dat onder de overhangende rotsen mensen wonen. Daklozen, maar wel in een klimaat waar het kan. Het blijft apart om te zien: een mix van prachtige natuur, armoede, troosteloosheid en rijkdom. Ik denk dat de scheiding hiervan in Nederland strakker is, dat het minder direct naast elkaar zichtbaar is. Maar een ding is zeker: bloeiende bougainvillea maakt de wereld een stuk mooier!
De wandeling bevat geen extra info en het gaat zachtjes regenen. Op dat moment besef ik me dat ik m’n petje vergeten ben en ik vind het super irritant om de hele tijd druppels op m’n bril te krijgen. Na een uurtje kuieren begint het harder te regenen en zien we een winkelcentrum. Shoppen is niet ons ding, maar we duiken vreugdevol naar binnen en ik scoor bij de Primark een petje. Voor 3,50 heb ik een droge bril de rest van de middag ;-) De temperatuur is overigens nog steeds prima al is het hier in het noorden van Tenerife wel gezakt naar net onder de 20 graden. Hmmm, misschien was het toch niet zo’n handig idee om op een dag dat er regen voorspeld is naar het groene, natte noorden te gaan….
Boeie, wij vermaken ons toch altijd wel, hoe de dag ook loopt. Ik duik de Cotigo in waar ik een kleinigheidje voor Kirsten scoor. Gewoon als bedankje omdat ze deze 2 weken de plantjes verzorgt en zelfs wat cadeautjes voor me scoort die in de aanbieding zijn. En omdat ze gewoon lief is en ik er zin in heb.
We lopen nog even door de Carrefour heen maar zijn te verwend, er is niets wat we zouden willen hebben. Misschien zijn we gewoon heel tevreden. Dat klinkt fijner.
We lopen de regen weer in en het volgende uur ben ik uitermate happy met m’n petje. De miezer maakt niet meer uit want mijn bril blijft droog. We zijn op zoek naar een snackbar ofzo, we hebben te weinig trek om uitgebreid te lunchen dus een patatje zou top zijn. Maar we vinden niets en zijn er wel klaar mee. Na een wandeling van 7,5 km stappen we vol verbazing over onze goede basisconditie de auto in. We hebben nogal wat km’s gelopen de afgelopen dagen.
In de regen rijden we terug naar Los Gigantes waar dan net de zon door de wolken heen breekt. Het waait hier harder maar de temperatuur is ook 10 graden hoger. Het blijft de hele avond vreemd. We hebben de schuifpui open en als je het terras oploopt waait er een warme, zwoele wind. Als je naar binnen loopt is het beduidend koeler. Het uitzicht op La Gomera is prachtig met de ondergaande zon door de wolken. Benieuwd wat voor weer morgen, onze laatste dag ons zal brengen.
We eten op de bank terwijl we een disneyfilm kijken: Raya, and the last dragon.

Dapper die rit die je hebt gedaan, je kunt het!!!!